Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Kålbudding med hvidkål og hakket kød
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
45
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
0,5
hvidkål
skåret i strimler
Fars til kålbudding
▢
500
gram
hakket kalv og flæsk
▢
1
æg
▢
1
løg
fintsnittet
▢
salt og friskkværnet peber
▢
2
spiseskefulde
hvedemel
▢
2
deciliter
danskvand
eller mælk, almindelig vand
Desuden anvendes
▢
3
spiseskefulde
rasp
▢
1
spiseskefuld
smør
til stegning
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til kålbudding starter du med, at koge komme kålen i en gryde sammen med vand og lidt salt.
Kog nu hvidkålen i ca. 30 minutter - eller indtil den er kogt mør.
Hæld vandet fra, men gem til at lave sovs med!
Rør ingredienserne til farsen sammen. Mængden af danskvand kan variere, så gå gradvist frem.
Find et højt, ovnfast fad, hvis du har et ellers bruger du bare et almindelig fad og måske bliver det så kun et lag du får lavet.
Smør fadet og kom ca. ⅓ af kålen ned i bunden. Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
Sæt kådbuddingen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 minutter.
Næringsindhold
Kålbudding med hvidkål og hakket kød
Mængde pr. portion
Kalorier
452
% Daglig værdi*
Fedt
31
g
48
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
138
mg
46
%
Natrium
777
mg
34
%
Kalium
628
mg
18
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
267
IU
5
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
93
mg
9
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]