Til forårsmad med svinekød og grøntsager starter du med, at koge de små kartofler i ca. 5 minutter - eller til de er netop møre - i letsaltet vand, hæld kogevandet over i anden gryde og hold kartoflerne varme.
Halver evt. de skrubbede gulerødder, hvis de er meget lange og flæk dem midt over.
Bring kartoffelvandet i kog igen og kom gulerødder og blomkål i, lad det småkoge i 3 minutter. Hæld vandet fra.
Bland det hakkede svinekød med salt og friskkværnet peber. Form til 2 karbonader.
Smelt lidt smør på en pande og tilsæt lidt olivenolie. Læg karbonaderne på og steg dem i ca. 6 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
Varm lidt olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blankt og blødt, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad også det stege med i 1 minuts tid, under omrøring, så det ikke tager farve.
Hæld næsten al mælken ved, gem lidt til at røre majsstivelsen ud i. Bring det i kog og tilsæt så det udrørte majsstivelse, lad det små simre i et minuts tid, til det tykner. Rør i det så det ikke sætter sig i bunden.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Vend gulerødder og blomkål i sammen med det meste af din basilikum.
Næringsindhold
Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
847
% Daglig værdi*
Fedt
48
g
74
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
19
g
Kolesterol
156
mg
52
%
Natrium
1609
mg
70
%
Kalium
2294
mg
66
%
Kulhydrater
66
g
22
%
Kostfibre
13
g
54
%
Sukker
21
g
23
%
Protein
42
g
84
%
Vitamin A
33889
IU
678
%
Vitamin C
94
mg
114
%
Calcium
316
mg
32
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.