Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Knuste kartofler med hvidløgssmør
[the_ad id="1609"]
4.88
fra
8
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
45
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
Knuste kartofler
▢
600
gram
kartofler
små, skrubbet og kogt næsten møre
▢
2
spiseskefulde
olivenolie
▢
salt og friskkværnet peber
Hvidløgssmør
▢
100
gram
smør
▢
2
fed
hvidløg
pressede
▢
1
spiseskefuld
citronsaft
▢
1
håndfuld
persille
finthakket
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til knuste kartofler starter med, at koge de små kartofler næsten møre i letsaltet vand.
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre på eftervarmen. Ryst gryden af og til.
Læg kartoflerne i et smurt og ovnfast fad.
Med bagsiden af en spiseske knuses kartoflerne let, men uden at smadre dem.
Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Imens laver du hvidløgssmør ved. at ælte smør sammen med hvidløg, citronsaft og persille.
Når kartoflerne er færdige, fordeles hvidløgssmør i klatter på kartoflerne.
Næringsindhold
Knuste kartofler med hvidløgssmør
Mængde pr. portion
Kalorier
360
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
42
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
54
mg
18
%
Natrium
752
mg
33
%
Kalium
653
mg
19
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
712
IU
14
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Calcium
29
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]