Det er nemt at bage knækbrød. Start med at røre alle ingredienserne til dejen sammen, men hold lidt af melet tilbage. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
Et stykke bagepapir lægges ud på køkkenbordet, og halvdelen af dejen lægges på.
Læg et andet stykke bagepapir over, og rul nu dejen tyndt ud.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og løft det nederste stykke med den udrullede dej over på en bageplade.
Dejen forskæres, men uden at skære igennem. Så de færdigbagte knækbrød nemmere at brække fra hinanden. Du kan evt. gøre det forsigtigt med en pizzaskærer. Størrelsen på knækbrødene er op til dig. Gør det samme med den anden halvdel.
Bages i en ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de ca. skal have 10 minutter, måske nogle minutter mere. Knækbrødene skal have lidt farve. Bag en plade ad gangen.
Næringsindhold
Hjemmebagte knækbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
117
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
3
g
Natrium
174
mg
8
%
Kalium
67
mg
2
%
Kulhydrater
11
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.2
g
0
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
2
IU
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
31
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.