Beklæd en smurt form eller ildfast fad med udrullet butterdej.
Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-20 minutter.
Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
Svits hakket oksekød, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet.
Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem.
Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt.
Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg på din oksekødspie, det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt. Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
Det hele pensles med sammenpisket æg og di pie med oksekøds sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.
Næringsindhold
Oksekødspie med pastasalat
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
46
g
71
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
143
mg
48
%
Natrium
398
mg
17
%
Kalium
1344
mg
38
%
Kulhydrater
34
g
11
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
20552
IU
411
%
Vitamin C
47
mg
57
%
Calcium
290
mg
29
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.