Rengør rabarber, og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Kom dem i et ildfast fad, og vend rabarberne rundt med kanel, vaniljesukker og rørsukker. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Lav imens dejen til de lækre rabarbermuffins. Kom blødt smør og rørsukker i en skål, og saml det med fingrene. Tilsæt to æg, og pisk det luftigt med en el-pisker.
I en anden skål blander du hvedemel grundigt med bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og find en dejskraber eller grydeske frem.
Vend nu halvdelen af melet i æggeblandingen, og tilsæt lidt mælk Rør det ud, men gør det så forsigtigt som muligt, så du beholder lidt af luften fra æggene.
Tilsæt resten af melet, og lidt mere mælk. Rør dejen ud så den bliver let flydende - men IKKE tynd! Blot så du kan hælde den i formene. Du skal i alt bruge 1-1,5 dl. mælk.
Fordel dejen i 12 muffinsforme, og fordel derefter de bagte rabarberstykker oven på dejen. Drys en smule rørsukker på hver muffin, hvilket giver dig en sukkersprød skorpe.
Bag så dine rabarbermuffins i ovnen ved 180 grader varmluft - de skal bage cirka 15 minutter. Stik i dem med en kødnål for at tjekke de er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej fast, ja så er de klar.
Næringsindhold
Rabarbermuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
1941
% Daglig værdi*
Fedt
80
g
123
%
Mættet fedt
47
g
294
%
Transfedt
3
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
21
g
Kolesterol
514
mg
171
%
Natrium
1794
mg
78
%
Kalium
1076
mg
31
%
Kulhydrater
280
g
93
%
Kostfibre
9
g
38
%
Sukker
158
g
176
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
2887
IU
58
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
438
mg
44
%
Jern
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.