3spsk.hvedemelkrydret med salt og friskkværnet peber
3fedhvidløgfinthakket
150gbaconi tern
2løgi halve ringe
2kviste timian
salt og friskkværnet peber
3gulerødderi små bjælker
2dlølstout
2dlgrøntsagsbouillon
1spsk.æblecidereddike
1spsk.dijonsennepgerne grovkornet
200gperleløgevt. fra frost
25gsmør
1spsk.sukker
1,5dlvand
Polenta
1litervand
1tsk.salt
1spsk.citronsaft
3spsk.parmesanrevet
3spsk.olivenolie
2dlmajsgryn
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Ølbraiserede svinekæber
Svinekæber ses efter for sener og de duppes tørre med køkkenrulle.
Bacontern steges på en pande til de er gyldne og sprøde, kommes op i en stor gryde.
Svinekæberne vendes i mel blandet med salt og friskkværnet peber og brunes godt af i fedtstoffet fra bacon og evt. lidt mere olie. Brun dem på alle sider - gøres ad flere omgange - og de brunede kæber kommes op i gryden til baconternene.
Så brunes løgringe - i fedtstoffet fra kød og bacon - til de bliver lidt brune og de kommes også op i gryden.
I gryden kommes også de rå (finthakkede) hvidløg, groft salt, friskkværnet peber og timiankviste.
Panden koges af med stout øl, æblecidereddike og sennep, det skal koge til væsken er halveret, derefter hældes det op i gryden. Nu sættes gryden på varmen og bouillon tilsættes, lad det koge op og skum det så for fedt og urenheder. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 1 time.
Kom gulerødder i bjælker i, læg låg på og lad det simre i endnu ½ time. Imens smeltes smørret på en pande sammen med sukker, når det er smeltet hældes vand ved og så kommes perleløgene på.
Lad det koge ved høj varme - og UDEN låg - til al vandet er HELT fordampet og løgene bliver lidt gyldne, nu skal der røres i den, så de ikke brænder på!
Når der er let brune over det hele hældes de i gryden til svinekæberne. Prøv om du kan fiske timiankvistene op, og saucen kan evt. jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand hvis det ønskes. Smag til med salt og peber.
Polenta
Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger røres majsgryn i lidt ad gangen, mens der hele tiden piskes, så det ikke klumper. Pisk olivenolie, citronsaft og ost i og kog - under konstant piskning - i ca. 10-15 minutter til noget af vandet er fordampet og massen ligesom bliver grødagtig i konsistens.
Hældes op i et lavt fad, der er smurt med olivenolie. Lad din polenta køle af og stil i køleskab til det skal bruges.
Når polentaen skal spises, kan der skæres små "bjælker" ud og de kan steges på (grill)pande i ganske lidt olie, til de bliver let gyldne.
Næringsindhold
Ølbraiserede svinekæber med polenta
Mængde pr. portion
Kalorier
727
% Daglig værdi*
Fedt
57
g
88
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
26
g
Kolesterol
147
mg
49
%
Natrium
1297
mg
56
%
Kalium
758
mg
22
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
5314
IU
106
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
94
mg
9
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.