Vaffeldej: Pisk smør godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
Bland hvedemel og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
Varm et vaffeljern op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
Læg vaflerne på en bagerist, så de ikke blive bløde.
Næringsindhold
Belgiske vafler - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
12
g
18
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
62
mg
21
%
Natrium
128
mg
6
%
Kalium
72
mg
2
%
Kulhydrater
28
g
9
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
392
IU
8
%
Calcium
36
mg
4
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.