Kog kartofler til de er møre, lad dem køle lidt af og pil dem, hold dem varme.
Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg porrerne ned i, krydr med salt og friskkværnet peber.
Dup torskefileterne tørre og læg dem ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber og dryp med lidt olivenolie.
Sæt i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
Tag fadet med ovnbagt torsk og porrer ud og drys med hakket æg, hakkede rødbeder og kapers. Sæt tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
Sennepsauce: I en lille gryde smeltes smørret og melet piskes i, til det bliver en sammenhængende masse.
Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det koge op og pisk i det hele tiden så der ikke kommer klumper og det ikke brænder på. Bliv ved med at tilsætte mælk, til den ønskede konsistens haves (husk at lade det koge mellem hver gang!). Lad det koge lidt igennem, så melsmagen koges ud, smag til med salt, friskkværnet peber og sennep.
Server fiskefadet med lidt ekstra hakkede rødbeder, pillede kartofler og sennepssauce.
Næringsindhold
Ovnbagt torsk på porrebund
Mængde pr. portion
Kalorier
486
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
289
mg
96
%
Natrium
1764
mg
77
%
Kalium
1217
mg
35
%
Kulhydrater
14
g
5
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
48
g
96
%
Vitamin A
851
IU
17
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
257
mg
26
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.