Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Kardemommestænger
[the_ad id="1609"]
4.67
fra
6
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Kager
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
30
minutter
min
Servings:
2
stk.
Ingredienser
Dej
▢
2
dl
mælk
▢
100
g
gær
▢
800
g
hvedemel
ca. mængde
▢
200
g
smør
eller margarine
▢
3
spsk.
sukker
▢
4
tsk.
kardemomme
▢
½
tsk.
salt
▢
2
æg
Fyld til kardemommestang
▢
125
g
smør
▢
12½
spsk.
sukker
▢
100
g
marcipan
revet
Pynt
▢
1
æg
sammenpisket med en smule
▢
50
g
perlesukker
▢
50
g
mandler
eller nødder til pynt, hakkede
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vis fotos
Fotos fra
Smør smeltes og mælken kommes i, det hele skal være fingervarmt og ikke mere.
Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukker. Hæld den lune væske i og rør gæren ud i det, tilsæt æg og rør igen.
Tilsæt salt, kardemomme og hvedemel lidt efter lidt.
Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt igennem, lad det hæve i 45 minutter.
Pisk remoncen sammen med en el-mikser.
Del dejen i 2 stykker og rul hvert stykke ud til aflange firkanter.
Fordel halvdelen af remoncen i midten af hver firkant, fold først enderne ind og så siderne så de overlapper hinanden lidt.
Læg dem på en bageplade og lad dem hvile i endnu 15 minutter.
Pensl med sammenpisket æg, drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
Bag dine kardemommestænger i midten af ovnen ved 200 grader (almindelig luft) i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Kardemommestænger
Mængde pr. portion
Kalorier
3678
% Daglig værdi*
Fedt
173
g
266
%
Mættet fedt
90
g
563
%
Transfedt
5
g
Flerumættet fedt
14
g
Enkelumættet fedt
55
g
Kolesterol
607
mg
202
%
Natrium
1800
mg
78
%
Kalium
1374
mg
39
%
Kulhydrater
470
g
157
%
Kostfibre
21
g
88
%
Sukker
145
g
161
%
Protein
70
g
140
%
Vitamin A
4586
IU
92
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
382
mg
38
%
Jern
24
mg
133
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]