750grodfrugtereks. pastinak, persillerod og gulerødder
3spsk.rapsolie
1spsk.smør
50gparmesanostrevet
salt og friskkværnet peber
Kartoffelbåde
750gbagekartoflerskåret i både
2spsk.rosmarinnåle, finthakket
2spsk.olivenolie
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Klar smør ved at smelte det og så kun bruge det klare, ikke det hvide der ligger nede i bunden, det er det der brænder på.
Kom det afklarede smør i en stor gryde, sammen med lidt olivenolie og brun så kalvekødet godt på alle sider og krydr med groft salt og friskkværnet peber.
Tag kødet op og svits svampene, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage ovenpå svampene og hæld hvidvin ved, skru ned for varmen og nu skal en braiseret kalvegrydesteg simre i 1,5-2 timer, til kødet er godt mørt.
Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand - INGEN salt - og kog til de er godt møre. Hæld vandet fra, tag låget af og damp dem helt tørre over eftervarmen (ryst gryden tit, så de ikke brænder på!).
Kom alle rodfrugterne i en foodprocessor/blender, sammen med en god sjat rapsolie, en lille klat smør, groft salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesanost. Kør til det bliver en puré. Smag til og hold varm.
Skræl kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie og finthakket rosmarin. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de lægger i et lag og drys med groft salt.
Sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. ½ time, til de bliver gyldne og sprøde, vend dem en gang undervejs.
Sauce til kalvesteg: Når kødet er mørt, tages det op og holdes varmt. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Lad saucen koge op, pisk creme fraichen i og lad det koge op igen. Smag det til og kom så de halverede vindruer i. Sluk for varmen og lad dem lige varme lidt igennem på eftervarmen.
Næringsindhold
Braiseret kalvegrydesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
42
g
65
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
226
mg
75
%
Natrium
2345
mg
102
%
Kalium
2711
mg
77
%
Kulhydrater
72
g
24
%
Kostfibre
11
g
46
%
Sukker
23
g
26
%
Protein
66
g
132
%
Vitamin A
31760
IU
635
%
Vitamin C
52
mg
63
%
Calcium
277
mg
28
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.