Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Chokolade Pavlova
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Kager
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
30
minutter
min
Servings:
8
personer
Ingredienser
Chokolade Pavlova
▢
6
æggehvider
▢
275
g
sukker
▢
3
spsk.
kakao
sigtet
▢
1
tsk.
balsamico
eller rødvinseddike
▢
50
g
mørk chokolade
finthakket
Fyld til Pavlova
▢
2
bananer
moste dryppet med lidt lime- eller citronsaft
▢
3
dl
piskefløde
pisket til god stift skum
▢
200
g
flødeost
naturel, evt. en BUKO med 15%
▢
4
passionsfrugter
▢
2
tsk.
flormelis
eller efter smag
▢
1
tsk.
vaniljesukker
▢
4
kiwi
▢
200
g
jordbær
▢
0,5
banan
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Tegn en cirkel på bagepapir med ca. 26 cm. i diameter.
Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i 1 spsk. ad gangen.
Hæld eddike i, sigt kakaoen i og tilsæt chokolade. Vend det forsigtigt rundt, så det hele er godt blandet.
Fordel massen på den tegnede cirkel, glat den lidt ud.
Stil den i ovnen i midten og skru STRAKS ned på 150 grader.
Bag din chokolade Pavlova i 1-1 ¼ time. Kanten skal være sprød og toppen skal være tør, men du skal kunne fornemme den det bløde og seje indre.
Sluk for ovnen og lad marengsbunden køle HELT af inde i ovnen.
Lige inden servering piskes fløde til ret stift skum og flødeosten vendes i, så det er godt fordelt.
Mos bananerne og dryp dem med lidt limesaft, kom det i flødeoste-massen sammen med kødet fra passionsfrugterne, vend det hele godt rundt.
Smag til med lidt flormelis og vaniliesukker - lav den IKKE for sød, for bunden er MEGET sød!
Fordel massen på den helt kolde chokolade marengs. Pynt med skiver af kiwi, halverede friske jordbær og bananskiver
Næringsindhold
Chokolade Pavlova
Mængde pr. portion
Kalorier
512
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
68
mg
23
%
Natrium
142
mg
6
%
Kalium
579
mg
17
%
Kulhydrater
69
g
23
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
54
g
60
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
1497
IU
30
%
Vitamin C
65
mg
79
%
Calcium
84
mg
8
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]