Kartoflerne skæres ud i passende stænger, gerne på ca. 1,5 gange 1,5 centimeter i tykkelse. Så får du de perfekte og sprøde pommes frites i ovn. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
Læg kartoffelstængerne i en skål og fyld op med iskoldt vand, så stængerne er dækket helt.
Lad kartoffelstængerne stå i 30 minutter, men skift gerne vandet halvvejs. Det fjerner stivelsen fra kartoflerne.
Hæld vandet fra og tør kartoflerne i et rent viskestykke.
Kog en gryde vand op og tilsæt en halv deciliter eddike. Lad det bulderkoge, hvorefter kartoffelstængerne tilsættes. Koges nu 5 minutter.
Hæld vandet fra og læg kartoffelstængerne på et rent viskestykke, hvor de skal køles helt af.
Kom dem så i en skål og vend dem med lidt solsikkeolie.
Fordel derefter kartoffelstængerne på en rist med bagepapir, og her må de ikke overlappe hinanden, hvis du vil være sikker på sprøde fritter.
Pommes frites i ovn skal nu have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Her skal du nogle gange huske at lukke dampen ud af ovnen, da de ellers har sværere ved at blive sprøde. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer, og derfor kan den variere.
Næringsindhold
Pommes frites i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
175
% Daglig værdi*
Fedt
0.2
g
0
%
Mættet fedt
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.01
g
Natrium
595
mg
26
%
Kalium
948
mg
27
%
Kulhydrater
39
g
13
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
5
IU
0
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
28
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.