Bland krydderierne til den tørre krydderiblanding (rub'en), der er til flere stege i denne portion. Det du ikke bruger, kan kommes i en tætsluttende beholder og gemmes.
Tag stegen ud og gnid den godt og grundigt OVERALT med krydderiblandingen. Pak den godt og tæt ind i film og derefter i et par frysepose. Lad den trække i køleskab i 24 timer. Så bliver din pulled pork bedst.
Ingredienserne til BBQ-saucen piskes godt sammen og den smages til. Den skal være sur/sød og stærk. Kommes i en beholder med låg og den kan sagtens holde sig længe i køleskabet, så du kan sagtens lave den i forvejen.
Når stegen har trukket i 24 timer, tages den ud af køleskabet og pakkes ud. Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande og hæld vand ved, så det står ca. 2½ cm. op af stegen.
Stil ovnen på 85 grader varmluft og sæt stegen i ovnen, sammen med et fad med vand, som står på ovnens bund. Tjek at der hele tiden er ca. 2½ cm. vand ved stegen - og nu skal den så egentlig bare stå og hygge sig.
Giv din pulled pork ca. 12 timer, hvor du bare kan nøjes med at tjekke vandet ved stegen. Ellers passer den sig selv.
Herefter kan du give den ca. 30 minutter ved 200 grader i ovnen - eller lægge kødet på grillen ved indirekte varme.
Tag den af varmen og lad den stå og hvile i ca. ½ times tid, inden kødet med to gafler, trækkes fra hinanden (trække er måske så meget sagt, for det falder nærmest fra hinanden).
Næringsindhold
Pulled pork i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
521
% Daglig værdi*
Fedt
18
g
28
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
180
mg
60
%
Natrium
2896
mg
126
%
Kalium
1289
mg
37
%
Kulhydrater
29
g
10
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
22
g
24
%
Protein
58
g
116
%
Vitamin A
1780
IU
36
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
81
mg
8
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.