Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Sauce bearnaise
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Fransk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1
skalotteløg
meget finthakket
▢
3
spsk.
estragon
blade, hakket (eller 1 tsk. tørret)
▢
3
spsk.
hvidvinseddike
▢
100
g
smør
KOLDT smør i små tern
▢
4
æggeblommer
▢
½
dl
bouillon
jeg brugte grønsagsbouillon af vand og flydende bouillon
▢
2-3
spsk.
citronsaft
det brugte jeg IKKE
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom det finthakkede skalotteløg i en lille gryde sammen med hvidvinseddike og estragon.
Kog blandingen ind, til eddiken er næsten fordampet. Det er en essens til din bearnaise.
Tag gryden af varmen (og skru ned for varmen) og kom bouillon og æggeblommer i under konstant piskning.
Sæt gryden over varmen igen, ved SVAG varme og tilsæt smørtern lidt efter lidt, under KONSTANT piskning.
Pisk til din bearnaise sauce tykner, det tager ca. 3-5 minutter, afhængig af varmen.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. citronsaft (men smag på den inden citronsaft kommes i!).
Næringsindhold
Sauce bearnaise
Mængde pr. portion
Kalorier
262
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
248
mg
83
%
Natrium
802
mg
35
%
Kalium
224
mg
6
%
Kulhydrater
5
g
2
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1106
IU
22
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
94
mg
9
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]