Kartofler skrælles. Brug gerne mellemstore kartofler til dine kartoffelrøsti. Koges ca. 8 minutter, vandet hældes fra og koldt vand kommes ved. Lad kartoflerne stå lidt i det kolde vand.
Løg hakket meget fint og kartoflerne rives groft.
Bland kartofler med løg, salt og friskkværnet peber. Riv osten og kom den i. Bland det hele godt sammen.
Læg klatter af røsti på en bageplade med bagepapir og pres dem godt sammen og lidt flade.
Dryp dem med ganske lidt olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter, de skal være brune og lidt sprøde.
Næringsindhold
Kartoffelrøsti i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
479
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
42
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
0.03
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
52
mg
17
%
Natrium
557
mg
24
%
Kalium
946
mg
27
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
664
IU
13
%
Vitamin C
39
mg
47
%
Calcium
591
mg
59
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.