Varm en pande op ved en god varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
Brun nu din chateaubriand hele vejen rundt, så den får en flot stegeskorpe.
Læg kødet i et ildfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.
Stil fadet ind i ovnen ved 200 °C almindelig over- og undervarme.
Her skal den have ca. 15 minutter, og den er klar når kernetemperaturen er på 57 grader. Så mål gerne med et stegetermometer, og ellers plejer det at passe meget fint med de 15 minutter.
Næringsindhold
Chateaubriand opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
436
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
113
mg
38
%
Natrium
677
mg
29
%
Kalium
457
mg
13
%
Kulhydrater
0.003
g
0
%
Sukker
0.003
g
0
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
87
IU
2
%
Calcium
12
mg
1
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.