Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade - det kan godt være svært med det inderste, men snit den del i tynde skiver.
Forkog kartofler til de er næsten møre, damp dem tørre.
Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande.
Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt.
Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen.
Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karameliserer lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber og nu har du lækkert tilbehør til steg.
Næringsindhold
Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
332
% Daglig værdi*
Fedt
18
g
28
%
Mættet fedt
8
g
50
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
36
mg
12
%
Natrium
865
mg
38
%
Kalium
865
mg
25
%
Kulhydrater
35
g
12
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
808
IU
16
%
Vitamin C
78
mg
95
%
Calcium
57
mg
6
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.