½literkalvebouillonlavet af 5 dl. vand og kalvefond
2½dlsødmælkeller anden mælk
2spsk.smør
3spsk.hvedemel
salt og friskkværnet peber
Lidtmuskatnødrevet
1håndfuldpersillefinthakket
Desuden
650gkartofler
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skræl kartofler og kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre.
Pluk blomkålen i buketter, der ca. passer til en mundfuld. Skær gulerødderne i ca. 2 cm. tykke skiver. Kom vand og fond i en gryde og bring det i kog. Tilsæt blomkål og gulerødder og kog i 3 minutter.
Imens sættes en dyb tallerken ovenpå gryden med smør og mel, som smeltes og røres sammen til en smørbolle.
Når de 3 minutter er gået, kommes smørbollen ned i gryden og der røres godt, så der ingen klumper er.
Tilsæt mælk lidt efter lidt, til det har passende tykkelse. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
Når stuvningen har småkogt i et par minutter, så melsmagen koges væk, tilsættes ærterne. Lad det simre igen i et par minutter, til ærterne er gennemvarme, så er stuvningen klar til servering.
Del det hakkede kød i 4 og form til store krebinetter.
Bland rasp, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
I en anden slås ægget ud og det piskes let sammen.
Varm smør og olie op på en pande.
Vend nu først krebinetterne i æg og derefter i rasp.
Steg i ca. 6-7 minutter på hver side, men ellers efter tykkelse. Hold dem evt. varme i ovnen ved ca. 100 grader (ikke varmluft), hvis du ikke kan have dem alle på panden på en gang.
Næringsindhold
Krebinetter med tilbehør
Mængde pr. portion
Kalorier
833
% Daglig værdi*
Fedt
48
g
74
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Transfedt
0.5
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
18
g
Kolesterol
187
mg
62
%
Natrium
1712
mg
74
%
Kalium
2271
mg
65
%
Kulhydrater
68
g
23
%
Kostfibre
19
g
79
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
43
g
86
%
Vitamin A
13540
IU
271
%
Vitamin C
81
mg
98
%
Calcium
204
mg
20
%
Jern
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.