250gkantarellerbørstet rene uden vand (eller et minimum)
6forårsløgfintsnittet
300gtomatergerne San Marzano, skåret i kvarte
2dlpiskefløde
1håndfuldpersille
2tsk.dijonsennep
salt og friskkværnet peber
8skiverserranoskinke
1spsk.smørog 1 spsk. olivenolie til stegning
400gpastaevt. frisk papperdelle
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Læg serrano skinke på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 4-5 minutter, til den er gylden og sprød. Tag skinken ud.
Varm smør og olivenolie op på en pande, til smørret er brust af.
Kom kantarellerne på og steg dem ved høj varme, til de ligesom begynder at "poppe".
Skru lidt ned og tilsæt så forårsløg og steg med, til de bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom hvidløg ved og steg i 1 minuts tid, til de begynder at afgive duft.
Tilsæt tomaterne og vend hurtigt rundt.
Hæld fløde ved sammen med dijonsennep, rør sennep godt ud og lad saucen koge lidt ind, smag til.
Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente.
Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen, vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen. Pasta med kantareller drysses med persille og pyntes med den sprøde skinke.
Næringsindhold
Pasta med kantareller og skinke
Mængde pr. portion
Kalorier
672
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
79
mg
26
%
Natrium
1214
mg
53
%
Kalium
837
mg
24
%
Kulhydrater
85
g
28
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
1758
IU
35
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
91
mg
9
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.