2dl. grøntsagsbouillonlavet af 2 dl. kogende vand en bouillonterning
2tsk.paprikaeller mere
1spsk.tomatpasta
1tsk.hvidløgspulver
1tsk.løgpulver
1tsk.sukker
1dl.fløde
1spsk.engelsk sauce
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom en stor spiseskefuld smør i en lille gryde/kasserolle, og lad det smelte. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i. Det er en opbagning til din paprikasovs.
Pisk derefter den varme bouillon i, men gør det lidt af gangen, så sovsen bliver pisket godt ud.
Tilsæt derefter paprika sammen med tomatpasta, hvidløgspulver, løgpulver og sukker.
Til sidst kommes fløde ved sammen med lidt engelsk sauce, og din paprika sauce smages til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere paprika.
Lad din paprikasovs simre i ca. 5 minutter. Er den for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere kogende vand indtil den ønskede konsistens opnås.
Næringsindhold
Paprikasovs - paprika sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
132
% Daglig værdi*
Fedt
12
g
18
%
Mættet fedt
8
g
50
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
36
mg
12
%
Natrium
843
mg
37
%
Kalium
86
mg
2
%
Kulhydrater
6
g
2
%
Kostfibre
0.4
g
2
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
700
IU
14
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
22
mg
2
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.