1spsk.majsstivelseog lidt vand til jævning (jeg jævnede det ikke)
Forårsgrøntsager
1bdt.grønne aspargesdet nederste seje brækket af
1bdt.radiserhvis de er store, halveres de
150gsukkerærter
150ggulerødderskåret i bjælker
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Braiseret kylling: Parter kylling ved at skære lår og vinger af. Skær lårene i 2 stykker. Del kyllingen på langs og skær brystkødet i mindre stykker. Forsøg at få stykkerne så ens i størrelse som muligt, så de bliver møre på samme tid.
Krydr alle stykkerne med groft salt og friskkværnet peber.
Lad en stegegryde - eller en anden stor gryde - blive godt varm og kom olivenolie i.
Brun kyllingestykkerne ad et par gange, så de bliver jævnt brune over det hele. Kom dem alle i gryden og tilsæt løg, hvidløg, timian og karry. Lad det svitse et par minutter, mens der vendes rundt i det.
Tilsæt vand, hvidvin, æblejuice, piskefløde og bouillonterning. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre ca. 25-30 minutter.
Tjek at kødet er mørt, hvis kødsaften ikke er helt klart når der stikkes i det (husk at stikke helt ind til evt. ben), så giv det lidt mere.
Grøntsager: Gør alle grønsagerne klare. Lav en stor skål med koldt vand og masser af isterninger.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog (og det skal koge hele tiden) og blancher alle grønsagerne hver for sig.
Giv gulerødderne ca. 5 minutter, asparges og sukkerærter ca. 3 minutter og radiser knap 1 minut.
Tag grønsagerne op med en hulske og kom dem STRAKS i isvandet, så kogningen stopper og grønsagerne beholder deres smukke farve.
Når de er afkølede, kommes de i en sigte og drypper af. Det kan være nødvendig at skifte vand undervejs, hvis isvandet bliver for varmt.
Tag 2 dl af karrybouillonen op af gryden og blend den skummende med en stavblender (det kan sagtens udelades, det er kun for et syns skyld!).
Kom grøntsagerne i gryden, lad dem blive varme og vend godt rundt så de bliver fordelt. Hæld skummet henover og pynt med lidt frisk timian.
Næringsindhold
Braiseret kylling med skummende sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
745
% Daglig værdi*
Fedt
51
g
78
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
183
mg
61
%
Natrium
761
mg
33
%
Kalium
1018
mg
29
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
8537
IU
171
%
Vitamin C
42
mg
51
%
Calcium
152
mg
15
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.