Opdel hvidkål i hele blade. Hvidkålsbladene fungerer som "pastaplader" i denne hvidkålsgratin med hakket oksekød.
Kom hakkede tomater, vand, tomatpure, flødeost, salt og friskkværnet peber i en blender og kør, til det bliver en glat masse.
Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige.
Tilsæt hakket kød og svits det med, til det begynder at tage farve og bliver grynet.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom blomkål og aubergine i og svits et minuts tid.
Kom peberfrugt og tomater ved og steg i ca. 5 minutter, vend det hele godt sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld den blendede sauce i gryden sammen med revne gulerødder, squash og chili. Smag til med salt og friskkværnet peber - varm igennem og sluk for varmen.
Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande let med olie og læg hvidkålsblade i bunden som hvis det var lasagneplader.
Læg derefter kød- og grøntsagssauce over, igen hvidkålsblade og så videre. Forsæt til der ikke er mere af kød- og grøntsagssaucen.
Slut af med kødsauce, drys med rasp og hæld fløden ved.
Sæt din hvidkålsgratin i en 225 grader varm ovn i ca. ½ time.
Næringsindhold
Hvidkålsgratin med hakket oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
853
% Daglig værdi*
Fedt
49
g
75
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
156
mg
52
%
Natrium
1391
mg
60
%
Kalium
2904
mg
83
%
Kulhydrater
75
g
25
%
Kostfibre
20
g
83
%
Sukker
35
g
39
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
27224
IU
544
%
Vitamin C
256
mg
310
%
Calcium
366
mg
37
%
Jern
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.