Der skal bruges 1 paneret og 1 dampet rødspættefilet pr. person til stjerneskud.
Til dampning kommes lidt vand i en gryde sammen med citronsaft, laurbærblad og knust enebær, bring det i kog og skru ned så det lige netop koger.
Krydr de friske eller optøede rødspætter med salt og peber, rul dem samme og kom dem i gryden. Læg låg på og lad dem dampe til de er hvide i kødet og faste. Lad dem lige stå og trække lidt i vandet når de er færdige og gryden er taget af kogepladen.
Til panering piskes æg sammen i en dyb tallerken og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. I en anden dyb tallerken hældes rasp også krydret med lidt salt og friskkværnet peber.
Varm olie (jeg brugte rapsolie) op sammen med smør. Dyp først de friske eller optøede ferske rødspættefileter i sammenpisket æg og derefter i raspen, til de er helt dækket.
Læg dem på panden og steg til de bliver sprøde og lækre. Vend kun 1 gang, så paneringen ikke går i stykker.
Anretning af hjemmelavet stjerneskud: Smør ristet toastbrød med skaldyrsdressing og læg salat på.
Læg en paneret rødspætte, en dampet rødspætte og røget laks dekorativt ovenpå hinanden.
Kom lidt mere skaldyrsdressing på, så rejer, asparges, agurk, tomater, æg og citronbåde.
Næringsindhold
Hjemmelavet stjerneskud
Mængde pr. portion
Kalorier
556
% Daglig værdi*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
367
mg
122
%
Natrium
1918
mg
83
%
Kalium
1034
mg
30
%
Kulhydrater
40
g
13
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
1503
IU
30
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
208
mg
21
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.