Bland salt, rosmarinnåle, timian, vand og æggehvider.
Tilsæt hvedemel og bland det sammen til en glat saltdej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand - eller lidt mere mel - hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne natten over.
Varm smør og olie op på en pande og lad det bruse af.
Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
Rul dejen ud og drys hvidløg, timian og rosmarin på, i en stribe på midten.
Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt.
Sæt den i en 200 grader varm ovn (varmluft). En saltindbagt svinemørbrad skal have ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni - og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt.
Din mørbrad i saltdej tages ud af ovnen, og lad den nu hvile i et kvarters tid, inden enden skæres af dejen og mørbraden forsigtigt pilles ud af dejen - pas på, der kan være varm damp!
Næringsindhold
Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
89
mg
30
%
Natrium
90
mg
4
%
Kalium
531
mg
15
%
Kulhydrater
2
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.03
g
0
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
187
IU
4
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
26
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.