Tænd din ovn på 225 °C varmluft og find et passende ildfast frem, hvor din ribbensteg kan ligge uden at røre kanterne.
Tjek at sværene på ribbenstegen er skæret igennem og ned til kødet. Ellers må du lige skære efter.
Krydr stegen. med salt og friskkværnet peber hele vejen rundt.
Læg stegen i fadet.
Stil det ind i ovnen, og nu skal en ribbensteg i ovn have ca. 1 time og 30 minutter ved 225 grader varmeluft.
Efter 15 minutter drysses lidt salt ned mellem du åbne svær, og der hældes lidt vand i bunden af fadet.
Stil stegen tilbage i ovnen, og lad den stege færdig. Undervejs kan du med fordel øse lidt stegesky op over stegen, og hæld om nødvendigt mere vand ved undervejs.
15 minutter før stegen er færdig øses sky op over stegen for sidste gang, og den steges færdig. Er sværene ikke sprøde til sidst, kan du med fordel give ribbenstegen en tur under ovnens grill.
Næringsindhold
Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
12
g
18
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
189
mg
63
%
Natrium
731
mg
32
%
Kalium
1122
mg
32
%
Protein
67
g
134
%
Calcium
17
mg
2
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.