Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.
Næringsindhold
Kartoffelklodser
Mængde pr. portion
Kalorier
246
% Daglig værdi*
Fedt
10
g
15
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
0.5
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
27
mg
9
%
Natrium
674
mg
29
%
Kalium
859
mg
25
%
Kulhydrater
36
g
12
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
367
IU
7
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
32
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.