150gmarcipanplukket i små klumper (eller groftrevet)
1citronfintrevet skal af 1 økologisk citron
4æbler(alt efter størrelse), skrællet og skåret i skiver
Kaneldrys
1½spsk.rørsukker
1½tsk.kanel
3spsk.mandlerhakkede
Til servering
2½dlpiskefløde
1vaniljestangkorn af 1 stang vanilje
2tsk.sukker
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til dejen blandes hvedemel, sukker og salt i en skål. Smør i tern tilsættes og det smuldres sammen med melet, til det er helt grynet. Tilsæt creme fraiche og saml hurtigt dejen.
Pres dejen ud til en rund, flad plade - pak den ind i film og læg den i køleskab i mindst ½ time.
Smør en tærteform let.Tag dejen ud og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir - eller pres dejen ud i formen. Pres dejen godt op ad kanterne og sørg for at den også er trykket godt ind til kanten i bunden af formen.
Pisk ingredienserne til marcipancreme sammen og hæld det over bunden.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
Læg bådene tæt sammen hele vejen rundt, så de dækker hele kagen.
Drys med kanelsukker og til sidst med mandelstykkerne.
Bag din æblekage med marcipancreme i en forvarmet ovn ved 185 grader (ikke varmluft) i ca. 50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Den skal føles fast i midten, når du trykker let på den.
Til servering blandes piskefløde, vaniljekorn og sukker - pisk det til skum og server til æblekagen - som kan serveres både lun og kold.
Næringsindhold
Æblekage med marcipancreme og kanel
Mængde pr. portion
Kalorier
573
% Daglig værdi*
Fedt
35
g
54
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
135
mg
45
%
Natrium
294
mg
13
%
Kalium
222
mg
6
%
Kulhydrater
58
g
19
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
35
g
39
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
897
IU
18
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
61
mg
6
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.