150gbaconi helt stykke, skåret i tern (kan du får pancetta så brug det)
1spsk.olivenolie
2storeægevt. pasteuriserede æg
100gparmesanfriskrevet parmesan + lidt ekstra til drys
salt og friskkværnet peber
Lidtpersillefinthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom bacon på en pande sammen med olivenolie, og steg til bacon er sprødt.
Lige inden det er færdigt tilsættes hvidløg, lad det stege med til det begynder at afgive duft, ca. ½ minuts tid og rør i det imens. Tag det af varmen.
Kom æg i en lille skål sammen med parmesanost, salt og godt med friskkværnet peber. Pisk det let sammen med en gaffel.
Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand til den er al dente. Hæld vandet fra og hæld straks spaghettien tilbage i den varme gryde.
Hæld æggemassen i den varme spaghetti mens der røres, det skal tykne, men æggene i en spaghetti carbonara skall kke blive til røræg.
Tilsæt derefter bacon og hvidløg og bland det hele godt sammen, stil evt. kortvarigt på det varme blus og vend det godt rundt. Men lad det ikke stå for længe for spaghettien er jo færdigkogt.
Fordel den lækre spaghetti carbonara på to tallerkner, drys med lidt ekstra ost og lidt persille og server straks.
Næringsindhold
Spaghetti carbonara
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.