Til gammeldaws kylling med skilt sovs starter du med, at skylle kyllingen under koldt vand. Tjek også at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og krydr den godt indeni med salt og friskkværnet peber.
Fyld kyllingen godt ud med kruspersille og bind benene sammen.
Smelt en god klat smør i en stegegryde (og hæld en lille sjat olie i, for at smørret ikke branker), brun kyllingen godt på alle sider, krydr med groft salt og friskkværnet peber.
Når den er helt brunet, så hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad den simre i ½ time.
Hæld ½ liter piskefløde ved og lad den simre i endnu 20-30 minutter, til den er helt gennemstegt (det afhænger lidt af størrelsen).
Tag kyllingen op og hold den varm.
Nu skulle sovsen gerne være skilt, pisk creme fraiche ud i sovsen og smag den til.
Tilsæt lidt kulør, men den skal ikke jævnes, for den skal jo være skilt.
Næringsindhold
Gammeldaws kylling med skilt sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
865
% Daglig værdi*
Fedt
79
g
122
%
Mættet fedt
41
g
256
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
23
g
Kolesterol
283
mg
94
%
Natrium
994
mg
43
%
Kalium
447
mg
13
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
0.03
g
0
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
2343
IU
47
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
108
mg
11
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.