Hak smørret ud i de to slags mel, og bearbejd det med hænderne til det bliver en grynet masse.
Tilsæt æg, vand, hjortetaksalt, flormelis og reven citronskal.
Bland det først i skålen, tag så massen ud på bordet og saml det. Selv om det er lidt klistret, så tilsæt ikke for meget ekstra mel!!!
Ælt det ikke for meget, bare saml det og sørg for at alle ingredienserne er godt fordelt. Hvis det er for tørt, så tilsæt LIDT ekstra koldt vand.
Læg dejen til dine klejner i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud til ca. 3 mm. og skær med en klejnespore eller med hvad du har.
Smelt palmin og varm det op til det syder omkring en tændstik (ikke svovl enden). Du kan også koge klejner i vindruekerneolie, hvor du skal bruge ca. 1 liter olie.
Kog ikke for mange klejner ad gangen, og kog dem indtil de ser færdige ud. De skal ikke være for mørke.
Læg klejnerne på fedtsugende papir, og forsæt til de alle er kogte.
Næringsindhold
Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
Mængde pr. portion
Kalorier
128
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
23
mg
8
%
Natrium
43
mg
2
%
Kalium
40
mg
1
%
Kulhydrater
15
g
5
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
163
IU
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
7
mg
1
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.