Kom kartofler i en frysepose sammen med olien og lidt salt. Ryst det hele godt sammen, så kartoflerne bliver dækket af olien.
Hæld det ud på en bageplade med bagepapir og fordel dem, så de ligger enkeltvis og ikke rører ved hinanden.
Sæt dine fritter til fish 'n' chips i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ca. 25-30 minutter, vend dem en gang undervejs. Når de er færdige, drysses de med lidt flagesalt og serveres straks.
Dup fisken tør og skær dem i mindre stykker.
Kom hvedemel og øl i en skål og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Krydr med lidt salt. Pisk æggehviden stiv og tilsæt eddiken, pisk igen. Vend æggehviden i mel-blandingen, uden at slå luften for meget ud af den.
Kom olie i en gryde og lad det blive godt varmt - så det syder om enden af en tændstik.
Med en tang - eller med fingrene - dyppes fiskestykkerne i dejen og puttes ned i olien. Afhængig af hvor stor din gryde er, så gør det evt. af et par gange, så temperaturen på olien ikke falder for meget.
Lad fisken stege til de bliver gyldne og sprøde.
Tag dem op med en hulske og kom på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
Drys med flagesalt og server dem varme med citronskiver og tartare sauce.
Næringsindhold
Hjemmelavet fish 'n' chips
Mængde pr. portion
Kalorier
615
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
48
mg
16
%
Natrium
98
mg
4
%
Kalium
1188
mg
34
%
Kulhydrater
70
g
23
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
73
IU
1
%
Vitamin C
40
mg
48
%
Calcium
57
mg
6
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.