Creme til kanelgifler: Rør maizena ud i lidt af mælken. Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en gryde og varm det op, mens der piskes. Tilsæt maizena-blandingen og kog det igennem et par minutter, pisk hele tiden. Stil det til side og lad det køle helt af.
Remonce: Rør det hele sammen.
Dej: Smuldt gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en smidig dej. Stil det lunt i 15-20 minutter.
Rul det ud til en aflang plade på ca. 50 cm. x 20 cm.
Fordel først remoncen og derefter cremen. Rul dejen sammen på den lange led. Tryk den lidt flad.I stedet for at rulle kan du også folde dejen sammen på den lange led.
Skær den i skiver på 3-4 cm. Kanelgiflerne skal IKKE lægges ned som snegle, men stå op som birkes.
Lad den efterhæve i 45-50 minutter.
Pensl dine kanelgifler med æg, og bag dem i 8-9 minutter ved 235 °C.
Næringsindhold
Kanelgifler
Mængde pr. portion
Kalorier
272
% Daglig værdi*
Fedt
12
g
18
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
66
mg
22
%
Natrium
250
mg
11
%
Kalium
93
mg
3
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
398
IU
8
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
47
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.