Marcipan skæres i mindre stykker og kommes i en skål.
Tilsæt flormelis og en æggehvide. Gerne en pasteuriseret æggehvide.
Ælt kransekagemassen godt sammen, og du kan bruge hænderne eller køre den på en røremaskine med kagespartel.
Kransekagemassen deles i to lige store stykker, der trilles ud til en aflang pølse med en diameter på ca. 2 centimeter.
Del hver stang i 5 lige store stykker kransekage.
Fugt fingrene i lidt koldt vand, og tryk kransekagestykkerne lidt trekantede i toppen.
Stil kransekagestykkerne på bageplade med bagepapir, og lad dem stå i 30 minutter.
Kransekage bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter, måske lidt mere. Kransekagestykker skal være gyldne, men ikke for mørke.
Næringsindhold
Opskrift på hjemmelavet kransekage
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Natrium
13
mg
1
%
Kalium
73
mg
2
%
Kulhydrater
23
g
8
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
20
g
22
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
3
IU
0
%
Calcium
15
mg
2
%
Jern
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.