4skiverbacontyk, gerne noget du selv skærer og derefter skærer i små stykker
3dlmælk
0,5dlhvedemel
2fedhvidløgknust og finthakket
1tsk.chipotleflagereller efter smag
2dlparmesanfintrevet
Lidtmuskatnødrevet
salt og friskkværnet peber
0,5fluteskorper skåret af og smuldret i små "krummer"
2tsk.oregano
2spsk.persillefinthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Gør blomkål i stand. Bring noget vand i kog, tilsæt lidt salt sammen med blomkål og lad det koge i 2 minutter. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand, lad det dryppe godt af.
Steg bacon i en gryde, tag det op og kom det på noget køkkenrulle, så det kan dryppe af.
Hvis der ikke er så meget baconfedt, så tilsæt evt. lidt smør og så hvidløg, så det kan sautere med. Men det må ikke tage farve, så rør i det.
Når det begynder at afgive duft, så drys melet i og pisk det sammen.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og bring det i kog mellem hver gang, til det er blevet til en god tyk sovs. Lad det simre et par minutter, så melsmagen koges væk, pisk i det hele tiden.
Tilsæt parmesan og bacon, smag til med salt og friskkværnet peber og tag af varmen.
Skær skorperne af fluten og smuldr indmaden mellem fingrene, til det bliver til krummer - eller hiv foodprocessoren frem og lad den gøre arbejdet.
Tilsæt krydderierne og vend det godt sammen.
Kom den afdryppede blomkål i et smurt, ovnfast fad. Fordel sovsen ovenpå og drys til sidst med brødkrummerne.
Sæt din blomkål med parmesan og bacon i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 25 minutter, til den er sprød og gylden på toppen.
Næringsindhold
Stegt blomkål med parmesan og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
578
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
42
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
61
mg
20
%
Natrium
1918
mg
83
%
Kalium
687
mg
20
%
Kulhydrater
51
g
17
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
708
IU
14
%
Vitamin C
72
mg
87
%
Calcium
741
mg
74
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.