275gspinatfra frost, optøet, afdryppet, trykket for væde og hakket groft
2dlparmesanfintrevet
100gskinkekogt, skåret i mindre stykker
salt og friskkværnet peber
1æg
Desuden
4dltomatsaucekøbt eller hjemmelavet
2håndfuldemozzarellarevet
2spsk.parmesanfintrevet
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kog lasagneplader i ca. 6 minutter i rigeligt, godt saltet vand - eller til de er bløde og bøjelige. Hæld dem forsigtigt i en sigte og overhæld med koldt vand, til de er helt afkølede. Læg dem på et rent viskestykke og lad dem dryppe af.
Lav bechamel sauce ved at smelte smørret, drysse melet i og røre det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt hele tiden, så det ikke klumper og ikke brænder på.
Hæld så meget mælk i, så det blive en tyk sauce, lad det koge op mellem hver gang du tilsætter mælken. Lad det koge igennem et par minutter når det har den rigtige konsistens, for at få melsmagen ud, men husk at piske i det ofte. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.
Smør et fad og hæld bechamel saucen ned i.
Rør ricottablandingen sammen. Kom 2-3 spsk. på hver lasagneplade, bred det ud og rul dem sammen fra den korte ende.
Læg dine lasagneruller ned oveni bechamel saucen, forsæt på den måde, til al ricotta-blandingen er brugt op.
Kom tomatsaucen over rullerne drys med mozzarella og parmesan.
Læg stanniol over - sørg for at det er stramt - så det ikke hænger i osten.
Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter.
Pil forsigtigt stanniolen af og giv det yderligere 15 minutter til osten er gylden og helt smeltet.
Næringsindhold
Lasagneruller med spinat og ricotta
Mængde pr. portion
Kalorier
963
% Daglig værdi*
Fedt
43
g
66
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
180
mg
60
%
Natrium
2639
mg
115
%
Kalium
1275
mg
36
%
Kulhydrater
91
g
30
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
14
g
16
%
Protein
52
g
104
%
Vitamin A
8300
IU
166
%
Vitamin C
30
mg
36
%
Calcium
901
mg
90
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.