Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middel varme, rør i det.
Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt.
Bring det i kog under konstant omrøring.
Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol.
Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så din risengrød i ovn ikke brænder på.
Næringsindhold
Opskrift på risengrød i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
334
% Daglig værdi*
Fedt
9
g
14
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
31
mg
10
%
Natrium
101
mg
4
%
Kalium
425
mg
12
%
Kulhydrater
52
g
17
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
418
IU
8
%
Calcium
320
mg
32
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.