Kom vand og 5-kornsblanding i en gryde og bring det i kog, lad det koge i 2 minutter.
Tag af varmen og rør yoghurt i. Lad det stå og køle af til det er lunkent (37 grader).
Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lunkne yoghurtblanding og rør gæren ud i det.
Tilsæt de øvrige ingredienser, tag dejen ud på bordet og ælt den sammen, til den er ensartet.
Form dejen til en kugle og kom den tilbage i skålen. Dæk med et rent viskestykke og stil det et lunt sted i en halv time.
Slå dejen ned, del den i to og form hvert stykke til en kugle, lad dem hvile i 3 minutter.
Pres dejklumperne flade, fold den sammen og form til aflange brød.
Læg dem på bageplade med bagepapir, pensl med yoghurt og tril dem i hvedemel.
Lad dine frokostbrød efterhæve et lunt sted i yderligere en halv times tid.
Giv hvert brød 3 snit på langs med en skarp kniv - kun lige i overfladen - og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem. Bank dem under bunden, hvis de lyder hule er de gennembagte.
Næringsindhold
Frokostbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
1197
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
10
mg
3
%
Natrium
1214
mg
53
%
Kalium
621
mg
18
%
Kulhydrater
199
g
66
%
Kostfibre
10
g
42
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
84
IU
2
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
138
mg
14
%
Jern
11
mg
61
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.