Lun mælk til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lunkne mælk og opløs gæren i det.
Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra hvedemel og bland det godt sammen.
Tilsæt melet, tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom den tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og sæt den et lunt sted. Lad den hæve i 30 minutter.
Tag dejen ud på bordet, slå dejen ned og del den i 3.
Tril hvert stykke til pølser der er lige lange. Læg dem ved siden af hinanden og klem dem godt sammen foroven.
Flet dem sammen og tryk dem godt sammen forneden igen.
Læg dem i den smurte form, dæk til, stil et lunt sted og lad den hæve igen i 45 minutter.
Pensl dit kanelbrød med sammenpisket æg, og bag i en 200 °C varm ovn i ca. 20 minutter, til det er gennembagt.
Næringsindhold
Kanelbrød med rosiner (julebrød)
Mængde pr. portion
Kalorier
1843
% Daglig værdi*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
18
g
113
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
235
mg
78
%
Natrium
2654
mg
115
%
Kalium
1629
mg
47
%
Kulhydrater
344
g
115
%
Kostfibre
18
g
75
%
Sukker
32
g
36
%
Protein
46
g
92
%
Vitamin A
1111
IU
22
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
334
mg
33
%
Jern
18
mg
100
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.