Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Filodejskurve med tigerrejer
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Forret
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
6
personer
Ingredienser
▢
6
plader
filodej
frossen
▢
25
g
smør
smeltet
Fyld til filokurve
▢
0,5
agurk
▢
1
chili
rød
▢
25
g
smør
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
250
g
tigerrejer
optøede, rå
▢
1
fed
hvidløg
hakket
▢
3
spsk.
citronmelisse
hakket
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1,5
dl
creme fraiche
gerne 38%
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Form alufolie til 6 kugler på størrelse med mandariner.
Fold filodejpladerne ud og dæk dem med et vådt viskestykke.
Skær dem i 24 stykker a 12 x 12 cm. Pensl dem med smør.
Læg 4 stykker dej ovenpå hinanden i stjerneform.
Bag dine filokurve midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Fjern hurtigt foliekuglerne (forsigtigt, de er MEGET skrøbelige!!).
Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær dem i ½ cm. skiver.
Flæk chilien og fjern kernerne, hak den fint.
Varm smør og olie på en panden og svits tigerejer (fjern først skallerne) i 1-2 minutter til de skifter farve, steg ved kraftig varme.
Tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere i 1 minut. Vend citronmelisse i. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i i dine filodejskurve og slut af med en klat creme fraiche - brug 38% for at få den rigtige smag.
Næringsindhold
Filodejskurve med tigerrejer
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
17
g
26
%
Mættet fedt
8
g
50
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
70
mg
23
%
Natrium
795
mg
35
%
Kalium
112
mg
3
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
367
IU
7
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
31
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]