3forårsløgfinthakket, det hakkede grønne del gemmes
1rød peberfrugtskåret i fine tern
2tsk.paprikaeller efter smag
salt og friskkværnet peber
1tsk.chiliflagertørrede, eller efter smag
2æglet sammenpisket
2deciliteroliemåske lidt mere
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Steg hakket oksekød på en pande, til væden er stegt helt væk. Krydr med spidskommen, paprika, tørrede chiliflager, salt og friskkværnet peber.
Tilsæt finthakket hvidløg og den finthakkede hvide del af forårsløgene, lad det stege lidt med, til hvidløgsduften begynder at dufte. Tag det af panden og rør de pressede hvidløg i sammen med den grønne del af forårsløg og peberfrugt.
Lad det afkøle og bland kolde ris i.
Pak filodej ud og skær dem i strimler fra den smalle ende med en bredde på ca. 8-10 cm.
Læg det hele i en stak og læg et vådt viskestykke hen over, så de ikke tørrer ud.
Tag et stykke filodej over, pensl med æg og læg et stykke ovenpå. Fold en trekant og pensl igen med æg, så den bliver der - følg så billederne længere nede. Der skal være en lomme når den er færdig foldet og så fyldes der ca. 1 spsk. fyld i lommen på din samosa.
Pensl den sidste klap med æg og luk dem godt sammen, tryk evt. forsigtig fyldet lidt ud, så den bliver lidt fladere og dermed bliver lettere at lukke.
Lav dem alle sammen færdige og læg dem på en bageplade med et fugtigt viskestykke over, så de ikke tørrer ud.
Kom lidt olie i en dyb pande eller gryde, ca. 2-3 cm., og lad den blive godt varm. Det skal være så når enden (IKKE svovl enden!) af en tændstik stikkes ned i, at olien så syder om den.
Læg 3-4 stykker samosa ned i ad gangen, det skal være så de ikke rører ved hinanden, og hæld lidt olie over overfladen.
Lad den stege til de er gyldenbrune - PAS på at de ikke får for meget! - og vend dem så rundt.
Læg den på køkkenrulle eller fedtsugende papir.
Næringsindhold
Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
24
mg
8
%
Natrium
189
mg
8
%
Kalium
93
mg
3
%
Kulhydrater
19
g
6
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
220
IU
4
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
13
mg
1
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.