Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Ungarsk kartoffelsuppe
[the_ad id="1609"]
5
fra
5
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Suppe
Køkken:
Ungarsk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
500
g
kartofler
skrællede
▢
2
mellemstore
løg
▢
2
spsk.
olie
▢
2
spsk.
paprika
mild
▢
8
dl
bouillon
▢
2
spsk.
hvedemel
strøgne
▢
4
dl
creme fraiche
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
bdt.
purløg
▢
100
g
bacon
i tern, steges sprødt
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skær de skrælllede kartofler i fine små tern og hak løgene fint.
Svits først løgene i olien, uden at de tager farve. Brug en stor gryde, som kan rumme al suppen.
Drys paprika over, og kom kartoflerne i. Svits 1-2 minutter.
Spæd med bouillon, og nu skal sådan en ungarsk kartoffelsuppe koge ved svag varme under låg i 45 minutter.
Pisk hvedemel og creme fraiche godt sammen, og rør det i suppen.
Lad den koge godt igennem, og smag til med salt og peber. Er den for tyk, kom da lidt vand/bouillon i.
Bllend suppen og tilsæt lidt fintsnittet purløg. Eller spis den som den er.
Næringsindhold
Ungarsk kartoffelsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
477
% Daglig værdi*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
17
mg
6
%
Natrium
1601
mg
70
%
Kalium
781
mg
22
%
Kulhydrater
35
g
12
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
202
IU
4
%
Vitamin C
35
mg
42
%
Calcium
43
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]