Varm lidt olie op i en gryde og svits det hakkede oksekød, krydr med salt, friskkværnet peber, oregano og basilikum. Hæld det op i en skål.
Kom lidt mere olie i gryden og kom løg og bladselleri i, lad det svitse lidt til det bliver blødt, men det skal ikke tage for meget farve så rør i det.
Tilsæt gulerødder og hvidløg, svits lidt mere, men hvidløget på endelig IKKE blive brunt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Hæld balsamico ved og lad det koge godt ind, til det næsten er væk. Det giver en fantastisk smag til din spaghetti bolognese.
Kom tomatpure og sukker ved og lad det svitse kort, inden det hakkede kød kommes tilbage i gryden.
Tilsæt de hakkede tomater og oregano, skru ned og lad det simre i 60 minutter, under låg, rør i det af og til. Smag til.
Kog spaghetti masser af, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
Næringsindhold
Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
964
% Daglig værdi*
Fedt
37
g
57
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
97
mg
32
%
Natrium
1008
mg
44
%
Kalium
996
mg
28
%
Kulhydrater
110
g
37
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
7949
IU
159
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
244
mg
24
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.