Skær et dybt snit på langs i svinemørbraden og bank kødet fladt. Krydr kødet godt med salt og friskkværnet peber.
Fordel æbletern og svesker på kødet og rul den sammen - på den lange led - som en roulade.
Bind kødsnor om og varm olie op på en stegepande.
Brun kødet på alle sider og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg den forlorne and i et ovnfast fad.
Kog panden af med vand, koncentreret fond og piskefløde.
Hæld det over kødet og sæt i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, lad kødet trække under stanniol nogle minutter.
Hæld evt. skysaucen op i en gryde og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, tilsæt evt. også lidt kulør. Smag saucen til.
Fjern kødsnoren, og forloren and skæres i skiver og serveres sammen med saucen og kartoflerne.
Kartofler: Skyl og skrub kartoflerne godt, kom dem i en gryde med letsaltet vand og lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på eftervarmen, ryst gryden af og til. Lad kartoflerne køle helt af og halver dem så på langs.
Kom lidt olivenolie på en pande, kom kartoflerne på sammen med timian og steg ved middelvarme, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt Maldon salt når de er færdige.
Næringsindhold
Forloren and med timiankartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
761
% Daglig værdi*
Fedt
44
g
68
%
Mættet fedt
17
g
106
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
18
g
Kolesterol
168
mg
56
%
Natrium
702
mg
31
%
Kalium
1619
mg
46
%
Kulhydrater
58
g
19
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
22
g
24
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
1275
IU
26
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Calcium
92
mg
9
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.