Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Rødvinssauce
[the_ad id="1609"]
4.72
fra
7
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1
stort
rødløg
i grove stykker
▢
2
fed
hvidløg
let knust
▢
2
kviste
timian
▢
6
champignon
i tykke skiver
▢
Lidt
smør
▢
½
liter
rødvin
▢
2½
dl
piskefløde
▢
1½
tsk.
ribsgele
▢
1
tsk.
oksefond
flydende koncentreret oksefond
▢
salt og friskkværnet peber
friskkværnet peber
▢
sovsekulør
▢
Lidt
majsstivelse
til jævning, kan også udelades
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vis fotos
Fotos fra
Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter, under omrøring.
Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under.
Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller du kan lave din rødsvinssauce færdig med det samme.
Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte. Hæld rødvinen tilbage i gryden.
Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
Jævn evt. din rødvinssovs med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, til den har den tykkelse du ønsker.
Tilsæt sovsekulør efter ønske. Smag til med ribsgele, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt gastrik.
Næringsindhold
Rødvinssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
378
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
16
g
100
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
78
mg
26
%
Natrium
634
mg
28
%
Kalium
354
mg
10
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
1012
IU
20
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
63
mg
6
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]