4porrertoppene bruges til suppen - godt renset og skåret i tynde ringe på skrå
0,5knoldsellerirengjort og skåret i små tern
3gulerødderskrællet og skåret i små tern
3pastinakkerskrællet og skåret i små tern
vand
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom oksetværreb, kraftben og alle grøntsagerne i en stor suppegryde.
Hæld vand ved så det dækker og tilsæt salt og hele peberkorn.
Bring det i kog, skru ned og lad det simre under låg i ca. 3 timer, skum for urenheder undervejs.
Når din oksekødssuppe er færdig, fiskes oksetværreb'en op. Kraftbenene kan gives til nogen der har hund - ellers kasseres de - sammen med resten af grøntsagerne.
Sigt suppen gennem et klæde, så alle urenheder sies fra, stil den tilbage på kogepladen, og lad den koge i 10 minutters tid.
Skum den nu for fedt eller stil den koldt til næste dag, så er et endnu nemmere at fjerne fedtet.
Næringsindhold
Gammeldags oksekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
1
g
2
%
Mættet fedt
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
0.5
g
Enkelumættet fedt
0.3
g
Natrium
3663
mg
159
%
Kalium
1527
mg
44
%
Kulhydrater
70
g
23
%
Kostfibre
17
g
71
%
Sukker
20
g
22
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
14224
IU
284
%
Vitamin C
61
mg
74
%
Calcium
200
mg
20
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.