Tænd din ovn på 160 grader varmluft, og læg en rist i et ildfast fad eller mindre bradepande. Hæld kogende vand i, så det står 3 centimeter op.
Anden saltes indvendigt, og fyldes derefter med æblebåde, svesker og appelsinbåde. Lukkes med en kødnål.
Pres lidt appelsinsaft over din andesteg, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
Læg anden på risten med brystet nedad. Det er vigtigt.
Den anbefalede stegetid på and på 3 kilo er tre timer, så det giver du den nu i ovnen. Først en time med brystet nedad.
Efter en time vendes anden om, og steges nu færdig i yderligere to timer med brystet opad. Her kan du også med fordel hælde skyen fra, og tilsætte nyt vand i fadet.
Til sidst kan du evt. grille anden lidt i ovnen, så andeskindet bliver helt sprødt.
Næringsindhold
Stegetid på and i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
937
% Daglig værdi*
Fedt
75
g
115
%
Mættet fedt
25
g
156
%
Flerumættet fedt
10
g
Enkelumættet fedt
36
g
Kolesterol
145
mg
48
%
Natrium
703
mg
31
%
Kalium
897
mg
26
%
Kulhydrater
44
g
15
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
28
g
31
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
839
IU
17
%
Vitamin C
32
mg
39
%
Calcium
64
mg
6
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.