Varm olie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve.
Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge skært oksekød til en god chili con carne, men her er den lavet med hakket oksekød.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft.
Hæld tomaterne ved og lad dem lige varme med i 1 minuts tid inden balsamico og krydderier tilsættes.
Lad det stege lidt og tilsæt så bønner, øl, sukker og chokolade til din chiligryde.
Bring det i kog, skru ned og lad din chili con carne stå i og simre i ½ times tid.
Smag til og nu kan du det serveres eller det kan stilles på køl og varmes når det skal bruges.
Næringsindhold
Chili con carne
Mængde pr. portion
Kalorier
614
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
54
mg
18
%
Natrium
1372
mg
60
%
Kalium
1295
mg
37
%
Kulhydrater
74
g
25
%
Kostfibre
17
g
71
%
Sukker
15
g
17
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
1043
IU
21
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
176
mg
18
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.