Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Confit de canard - andeconfit
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Fransk
Samlet tid:
45
minutter
min
Servings:
2
personer
Ingredienser
▢
2
andelår
gerne fra berberiand
▢
5
dl
andefedt
måske lidt mere
▢
4
kviste
timian
▢
4
kviste
rosmarin
▢
½
tsk.
peberkorn
hele sorte
▢
1
stort
laurbærblad
▢
8
fed
hvidløg
▢
2
spsk.
flagesalt
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skyl andelår godt og fjern evt. urenheder og skær evt. overskydende skind af. Dup dem helt tørre.
Bland flagesalt, lidt rosmarinnåle og lidt timian sammen på et skærebræt.
Knus 3-4 fed hvidløg med bladet på en tung kniv og hak nu det hele godt sammen.
Gnid blandingen godt ind i andelårene, dæk dem til og stil på køl i 12-24 timer.
Tag andelårene ud og tør saltblandingen af, læg dem et lille, dybt fad, skål eller gryde - der kan tåle at komme i ovnen.
Smelt andefedtet i en gryde og kom friske timian og rosmarinkviste i, sammen med hele upillede fed hvidløg, hele peberkorn og laurbærblad.
Hæld andefedt og krydderier over lårene, det er vigtigt at de er dækkede af fedtet når du laver confit de canard.
Klip et stykke bagepapir til og læg det over som låg.
Sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i 1 time, skru ned til 100 grader og giv dem endnu 2 timer.
Tag det ud, fjern bagepapir og lad det hele køle en anelse af.
Tag FORSIGTIGT lårene op (de er MEGET møre!) og læg over i et andet fad.
Hæld fedtet over, dæk til og stil i køleskab i 2-3 dage.
Næringsindhold
Confit de canard - andeconfit
Mængde pr. portion
Kalorier
839
% Daglig værdi*
Fedt
70
g
108
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Flerumættet fedt
10
g
Enkelumættet fedt
34
g
Kolesterol
247
mg
82
%
Natrium
7169
mg
312
%
Kalium
78
mg
2
%
Kulhydrater
5
g
2
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.1
g
0
%
Protein
47
g
94
%
Vitamin A
108
IU
2
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
59
mg
6
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]