Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Pandebøf med kartoffelbåde
[the_ad id="1609"]
4.67
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
40
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
Pandebøf
▢
500
g
hakket oksekød
▢
1
æg
▢
1
løg
hakket
▢
salt og friskkværnet peber
▢
3
fed
hvidløg
presset
▢
1
spsk.
rosmarin
nåle, finthakket
▢
1
tsk.
græsk krydderi
(Santa Maria)
▢
1½
dl
madlavningsfløde
18%
▢
1½
tsk.
kalvebouillon
flydende koncentrat
▢
1
håndfuld
blommetomater
skåret i tern
▢
150
g
feta
afdryppet, eller så meget du synes
Kartoflerbåde
▢
800
g
kartofler
skrællet og skåret i både
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
groft salt
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Dup kartofler helt tørre, dryp lidt olie over og drys med groft salt. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om hver eneste kartoffel.
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag og ikke rører hinanden.
Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
Kom lidt olie på en pande og sauter løget, til det begynder at blive gyldent i kanterne.
Rør en fars af det hakkede oksekød, æg, salt, friskkværnet peber, det sauterede løg, hvidløg, græsk krydderi og rosmarin.
Kom evt. lidt mere olie på den pande som løget har stegt på og bred farsen ud, så det fylder hele panden som en pandebøf.
Steg pandebøffen ved middel høj varme i 5 minutter.
Hæld overskydende fedt fra panden og brug et låg, til at vende pandebøffen med.
Steg i 2-3 minutter på den anden side.
Skru ned for varmen og hæld madlavningsfløde, flydende bouillon, tomater, feta og finthakket rosmarin ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Næringsindhold
Pandebøf med kartoffelbåde
Mængde pr. portion
Kalorier
792
% Daglig værdi*
Fedt
55
g
85
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
21
g
Kolesterol
205
mg
68
%
Natrium
1717
mg
75
%
Kalium
1312
mg
37
%
Kulhydrater
41
g
14
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
791
IU
16
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
280
mg
28
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]